Al ruim 15 jaar levert John van der Kroon de beste frites-aardappels af in onze winkels. Piepers waar we goed mee kunnen werken. Want de ene aardappel is de andere niet...

Soorten

Onze aardappels groeien in kleigrond. Daar hebben ze voldoende weerstand om uit te groeien tot overwinnaars. Ze groeien door de stevige klei heen. Niet alle aardappels zijn geschikt voor frites. Wij bakken met de rassen Frieslander, Remarka en de goede oude bekende de Bint.
Aardappel-wit

Oogsten en sorteren

De vroege aardappels komen begin juli van het land. Om mooie frites te bakken gebruik je alleen de grote aardappels. Die worden bonken genoemd. John sorteert de aardappels speciaal voor ons en doet ze in zakken van 20 kg.

Ervaring

Al bijna 14 jaar is John de leverancier van onze aardappels. John is de derde generatie van der Kroontjes die in de piepers werkt. Zijn vader helpt overigens nog steeds mee en de vierde generatie dient zich al aan.

Bewaren

Later in het jaar, zo rond augustus, worden er andere kwaliteiten gevraagd van de aardappel. Deze piepers moeten namelijk worden opgeslagen. In de winter is de bewaartemperatuur een constante zorg van onze aardappelman.
Op de markt John heeft een netwerk van leveranciers opgebouwd in de afgelopen jaren zodat hij de mooiste piepers van het land kan opkopen. Wij krijgen wat we willen en waar onze klanten van zeggen: “zo kan patat smaken!” John levert elke week onze aardappels in beide zaken en gaat daarna door naar de markt. Want dat is waar John in zijn element is: op de markt!

Ga naar de site van John