In 2024 krijgt kunst een kans in Frituur Van Gogh | Amersfoort.

In het verleden werkte Frituur Van Gogh al samen met kunstenaars. Je kent misschien de persiflage op het schilderij van Vincent van Gogh, de Aardappeleters? Of de foto van de Aardappeleters 2014. We hebben werk van Martine van Nieuwenhuyzen, Daniël van de Haterd, Frank Hoogendoorn en anderen.
Vanaf 2024 willen nog meer genieten van Amersfoortse kunst! Vandaar dat we kunst en kunstenaars een kans geven om zichtbaarder te worden in onze winkels. Jaarlijks vervangen we de kunstwerken. Voor de editie van 2025 kan je je nu al inschrijven.

 

Frituur Van Gogh & Kunst: We zijn van start!

 

In het verleden werkte Frituur Van Gogh al samen met kunstenaars. Je kent misschien de persiflage op het schilderij van Vincent van Gogh, de Aardappeleters? Of de foto van de Aardappeleters 2014. We hebben werk van Daniël van de Haterd, Frank Hoogendoorn en anderen.
Vanaf 2024 willen nog meer genieten van Amersfoortse kunst! Vandaar dat we kunst en kunstenaars een kans geven om zichtbaarder te worden in onze winkels.

We zijn van start!

Op 31 januari zijn de kunstenaars geselecteerd. De inzendingen na onze oproep waren hartverwarmend. En we kregen veeel toegestuurd. Het project is goed ontvangen. Fijn!

Uit de inzendingen hebben we 2 kunstenaars geselecteerd:

Voor de Utrechtsestraat:

Voor de Langestraat

Inmiddels zijn de winkels verkend door de kunstenaars en worden er plannen gesmeed. Als alles helder is gaan de kunstenaars aan de slag.

Link naar het artikel over kunst in Frituur Van Gogh | Amersfoort op AD.nl

PDF Artikel in AD Amersfoort: kunst in Frituur Van Gogh | Amersfoort

Inschrijving 2025 is al open!


Selectie en onze Curator

Curator Tamara Boon zal in 2025 twee aanstormende kunstenaars selecteren. Deze geselecteerde  kunstenaars mogen ieder in 1 winkel hun kunstwerken tentoonstellen gedurende 1 jaar.


 

Doel

Met dit project willen wij in onze winkels laten zien wat er aan jong kunstenaarstalent aanwezig is in Amersfoort. Natuurlijk hopen wij dat het werk opgemerkt wordt en dat de carrière van de kunstenaars een stap de goede richting op gaat.

Afspraken

  • Stuur een e-mail naar info@tamaraboon.com om te laten weten dat je interesse hebt in het project. Je hebt waarschijnlijk vragen en wil misschien ook al werk en ideeën meesturen. Vervolgens gaan we in gesprek.
  • Het werk van de kunstenaar wordt betaald door Frituur Van Gogh | Amersfoort. De kunstenaar hoeft dus niet “gratis” te werken.
  • De kunstwerken zullen eigendom zijn van de organisatie, of hier worden andere afspraken over vastgelegd.
  • De ruimte die beschikbaar wordt gesteld voor de kunstenaar zal in overleg plaats vinden. Er zijn hygiënische regels waar we ons aan moet houden.