Actie rondom nieuwe aardappels is een succes!

_MG_9959bwusvk

Foto: Remko Schotsman Vlnr: Nynke Geertsma, een patatbakker, Zoon met Henk Vos, Peter van de Stadsboerderij.

Vrijdag 29 juli werden de eerste nieuwe aardappelen geleverd bij Frituur Van Gogh. Daar begonnen ze vrijdagmorgen al vroeg met het schillen van de nieuwe oogst aardappels.

Het evenement

Om 14.00 uur heeft Stadsdichter Nynke Geertsma een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voorgedragen. Stadsboerderij de Vosheuvel was aanwezig met een selectie van de liefste dieren.

Technisch bureau van Slooten uit Amersfoort doneerde 500 euro voor de eerste puntzak frites van de nieuwe aardappel. Dit forse bedrag gaat naar Stadsboerderij de Vosheuvel in Amersfoort. De gezellige kinderboerderij zal van het geld voer kopen voor de dieren!

Natuurlijk hebben de aanwezigen even proeven van de frites van de nieuwe oogst.


 

Over de nieuwe oogst

De oogst van de nieuwe aardappels is dit jaar veelbelovend. We hebben de lekkerste partij geselecteerd en de smaak is uitstekend. Frites van de nieuwe aardappel bevat wat minder zetmeel en is wat lichter van kleur. De smaak is zomers. Omdat ze bij van Gogh de aardappels dagelijks vers schillen en snijden proef je daar echt de verfijnde smaak van de nieuwe oogst.

De aardappels van de nieuwe oogst is te bewonderen voor de winkels aan de Arnhemsestraat 13 en de Langestraat 143. De aardappels staan daar voor de deur. Maar een zakje proeven is natuurlijk helemaal hemels.