No Cash: Alleen nog PIN betalingen

Het is niet meer mogelijk om te betalen met contanten in de winkels aan de Arnhemsestraat en Langestraat. In de Utrechtsestraat zijn je flappen en munten meer dan welkom in onze betaalautomaat, zolang dit goed gaat. We hebben hier extra maatregelen genomen…
We doen dit uit veiligheidsoverwegingen. Soms moeten we door deze maatregel iemand teleurstellen. Niet leuk, maar het is het gevolg van de keuze die ik heb gemaakt om alleen PIN betalingen aan te nemen.

Soms zijn klanten zo teleurgesteld dat er weinig ruimte is voor begrip. Voor deze mensen heb ik een brief klaar liggen die ze rustig kunnen lezen.

Overigens ben ik heel blij met alle support van onze volgers. De meeste mensen hebben begrip en medeleven getoond. Dat is fijn. Ook hebben een aantal trouwe volgers me tips aan de hand gedaan om de tekst van de brief te verbeteren. Dank hiervoor!


Beste lezer,

Een medewerker van Frituur Van Gogh heeft je deze brief meegegeven om uit te leggen waarom je in onze winkel alleen nog kan pinnen.

In de bijna 20 jaar dat Frituur Van Gogh bestaat heb ik van tijd tot tijd last gehad van inbraken en andere incidenten met contant geld. Gelukkig heeft er nooit een overval plaats gevonden. Natuurlijk zijn onze winkels op diverse manieren beveiligd. Door dit toezicht heb ik onlangs de daders van een kraak bijna in de kraag gevat. Zoals je kunt voorstellen kan dit flink verkeerd aflopen, zowel voor de daders als slachtoffers. Ieder incident is zeer frustrerend en niet goed voor mijn ondernemersplezier. Ook het team is iedere keer van slag door de onmacht.

De makkelijkste manier om deze problemen op te lossen is door ervoor te zorgen dat er geen contanten aanwezig zijn in de winkel. Door uitsluitend pinbetalingen te accepteren is er simpelweg niets meer te halen. Feit is dat jij nu de dupe bent van ons probleem. Dit betreur ik zeer, maar hopelijk kun je na het lezen van onze overwegingen begrip opbrengen voor deze rigoreuze stap. Je zult de komende jaren merken dat het steeds gebruikelijker zal worden om alleen de keuze te hebben om te pinnen bij winkels.

We geven je nog tips om het mogelijk ontstane ongemak op te lossen:

  • Neem je liever niet je betaalpas en pincode mee naar de winkel? Bestel dan online via www.vangoghfrites.nl/bestellen.
    Je kunt daar je bestelling plaatsen, de tijd van afhalen aangeven en betalen via Ideal middels internetbankieren. Zo kan bijvoorbeeld een kind of collega je bestelling afhalen.
  • Koop een cadeaubon (voor jezelf). We houden het saldo voor je bij op je bon.
  • Geen beschikking over een pinpas? In onze winkel aan de Utrechtsestraat 11 kun je nog wel met contanten betalen in de betaalautomaat. Zolang het goed gaat…

 

Heb je naar aanleiding van deze brief nog vragen, opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op via: info@vangoghfrites.nl.

 

Met vriendelijke groet, Arn Zuyderduin

 

Frituur Van Gogh | Amersfoort

E-mail: info@vangoghfrites.nl