Dag 2014, Hallo 2015!

Terugkijken op 2014, vooruitblikken op 2015

2014 Een jaar met veel hoogtepunten en af een toe een dipje.

Wat we meemaakten:

Aardappeleters 2014 is gemaakt!

De foto van Richard Sinon is echt een verrijking van onze winkels. Wat zijn er veel klanten die even komen kijken of er tijdens het bestellen weer iets nieuws in ontdekken. We zijn ook trots dat het Van Gogh museum de foto wil opnemen in een expositie. Ook werd de foto opgenomen in het boek Met het Oog op Amersfoort. Inmiddels zijn er enkele duizenden ansichtkaarten in omloop van AE2104.
Het allerleukst is toch uiteindelijk dat we de foto hebben gemaakt met medewerking van …. Amersfoort! Want wat hebben we veel hulp gehad. Iedereen bedankt! [dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.aardappeleters2014.nl/” target_blank=”true”]Bekijk het maar![/dt_button]

Van Gogh: de Glossy

Samen met Taco en Thijs maakten we een blad om weg te geven tijdens ons verjaardagsfeestje met als idee: Maak een blad als de “Linda”, maar dan vetter. We kregen steun van fotograven, winkeliers en leveranciers en prominenten. Zoals Burgermeester Bolsius die het voorwoord schreef en zich in een huishoudschortje liet hijsen voor de begeleidende foto. Het blad hebben we uitgedeeld aan onze klanten die er veel in hebben gelezen. In de zomer van 2014 kwam je het blad overal tegen. Leuk als je de wachtkamer van je tandarts in loopt en iemand daar in je Glossy zit te lezen.[dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.vangoghfrites.nl/nederlands-eerste-fritesglossy/” target_blank=”true”]Bekijk het maar![/dt_button]

De Amersfoortse kroket

Als klap op de vuurpijl lanceerden we in April ook nog een huisgemaakte kroket. Gemaakt met hulp van Amersfoortse bedrijven en inmiddels omarmd door de liefhebbers. De vraag heeft ons in het begin overrompeld maar inmiddels hebben we het proces in de vingers. Zeker met hulp van onze nieuwe krokettenpan en portionerings apparaat.[dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.vangoghfrites.nl/amersfoortse-kroket/” target_blank=”true”]Bekijk het maar![/dt_button]

De nieuwe aardappels

Samen met Website ontwikkelaar Onstuimig haalden we 25 juli de nieuwe aardappels binnen. Onstuimig kocht de eerste frites van de nieuwe aardappels. Een flinke cheque ging naar Stadboerderij de Vosheuvel. Iedereen blij![dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.vangoghfrites.nl/meer-geschiedenis-en-achtergronden/de-nieuwe-aardappel-is-binnen/” target_blank=”true”]Bekijk het maar![/dt_button]

De downer

De AD friettest hebben we grondig verklooid. We scoorden een dramatische 5 en vonden onszelf terug op plaats 93. Van Gogh onwaardig! We hebben het afgedaan als incident en zijn vol gas verder gegaan met wat we doen: Lekkere friet bakken en zorgen dat jullie graag bij ons komen. Wat ons heeft geholpen in die lastige tijd? De vele reacties op Facebook. Want Amersfoort stond echt achter ons. Bedankt daarvoor!

De website

Eigenlijk zou een echt webburo zich over onze site buigen. Maar het kwam er maar niet van om te beginnen. Inmiddels dus zelf maar aan de slag gegaan en sinds dit jaar is onze site klaar voor de toekomst. Mobile responsive en met een frisse opmaak. En we gaan de site nog beter maken.

YouTube filmpjes

LVB networks maakte voor ons leuke filmpjes over zelf patat bakken a la Van Gogh. We hebben nu dus ons eigen youtube kanaal!

Snacktestteam

Afgelopen jaar hebben we ons assortiment aangepast. We stopten met de hamburger. Die was onze zaak onwaardig, en we hebben niet de ruimte en apparatuur om een goede hamburger te serveren. Stoppen dus! De overige snacks hebben we doorgelicht met een testteam. Ongeveer 15 mensen proefden diverse snacks en gaven samen aan wat de lekkerste frikandel, kaassouffle etc zijn. De uitkomsten hebben we doorgevoerd en zo bieden we nu andere bamirollen en kaasouffles aan. Dank aan de testers!

Doelen 2014

Aan het begin van 2014 stelde ik een doelstelling vast:
Amersfoort = Van Gogh.

Via het project Aardappeleters2014 kregen we heel veel support van het Algemeen Dagblad. In totaal stonden we met 9 hele pagina’s in de krant in 2014.

We gingen samenwerkingen aan met het VVV, Gilde stadsgidsen, de Flint, Festival Spoffin, de chocoladedames van SweetSisters, Jochem Diekerhof, Bakker Boersma, Restaurant de Aubergerie, Puur Pesch, Stomerij Klement en vele anderen.

Facebook is een belangrijk mediakanaal geworden. Wekelijks zijn ruim 10000 Amersfoorters onze berichtjes. We vinden het leuk om jullie te laten zien wat we doen en wie we zijn. Met ruim 5600 volgertjes is het ook de moeite waard om er wat op te posten. Inmiddels krijgen we regelmatig dingetjes toegestuurd van volgers. Die gebruiken we met liefde.

Er zullen weing mensen in Amersfoort zijn die ons niet kennen?

In mijn ogen is onze opzet geslaagd. Heerlijk!

De doelstelling van 2015?

Van Gogh maakt je blij!
Wat dat inhoud?
Je wordt blij van onze frites, onze kroket, onze bediening enonze service. Je loopt net iets vrolijker de winkel uit dan dat je aan kwam lopen. Hoe we dat gaan doen? Met creativiteit en inzet.
U hoort van ons!

Van Gogh wenst je een frietvol 2015!