Dag van de Kroket

Op Donderdag 9 oktober is het de landelijke dag van de kroket. De gewaardeerde snack van Nederland krijgt die dag een nieuw podium. Er staat van alles op stapel op deze dag:

  • Het boek van Johannes van Dam komt uit. De volkomen kroket heet het. Toen Johannes vorig jaar overleed was hij bezig met een boek over de kroket. Hij heeft het niet zelf af kunnen maken. Het boek is door twee vrienden van Johannes vervolmaakt.
  • In Frituur Van Gogh is het boek te koop. Voor 17,50 euro weet jij ook alles omtrent deze heerlijke snack.
  • Wij verkopen onze Amersfoortse kroket deze dag voor 1,25 euro. Wij weten zeker dat Johannes onze kroket heerlijk had gevonden. Helaas hebben wij hem nooit kunnen laten proeven…
    [dt_button size=”medium” animation=”none” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.vangoghfrites.nl/amersfoortse-kroket/” target_blank=”true”]Lees meer over de Amersfoortse kroket[/dt_button]
  • Voor sommige mensen zal het de eerste kans zijn om onze nieuwe wildkroket te proeven. We zijn nog druk aan het ontwikkelen. De eerste proeven zijn verkrijgbaar komende week.

Wij vinden het een geweldig moment om onze kroketten cultuur in Nederland een mooie plaats te geven!

Persbericht

In Het krokettenboek wilde Johannes van Dam alles vastleggen wat hij wist over een van zijn grootste genoegens: de kroket. Bovendien wilde hij bepleiten waarom de kroket een hogere plaats verdient op onze gastronomische ladder. Met de research en het schrijven van het boek was hij al vele jaren bezig; helaas is het zijn Unvollendete geworden. Joosje Noordhoek en Jonah Freud, beiden goed met hem bevriend, hebben het boek op basis van zijn gegevens voltooid. We zijn dan ook ontzettend blij dat Het krokettenboek van Johannes van Dam dan toch eindelijk gaat verschijnen.

Om dit te vieren roepen we 9 oktober, de verjaardag van Johannes, uit tot Nationale Krokettendag: een jaarlijks terugkerende traditie waarbij iedereen minstens één kroket eet. Om hierbij te helpen, worden er op verschillende plekken speciale kroketten voor speciale prijzen aangeboden.

Eet dus bijvoorbeeld een kroketje bij:

Vlaams friteshuis “Van Gogh,” Langestraat 143 & Arnhemsestraat 13 in Amersfoort: de Amersfoortse kroket voor €1,25

Patisserie Holtkamp, Vijzelgracht 15 in Amsterdam: 
Conservatorium hotel, Paulus Potterstraat 50 in Amsterdam
Restaurant Bordewijk, Noordermarkt 7 in Amsterdam
Restaurant Rijsel, Marcusstraat 52 in Amsterdam
Restaurant Bellevue, Bovenkade 1 in Willemstad N-B