Frituur Van Gogh | Amersfoort in Jamaica

Eindelijk mogen we er iets over delen! Sinds een half jaar is Arn adviseur van een Jamaicaans bedrijf. @rainforestcaribbean vroeg om te helpen bij het ontwikkelen van een frietformule. Een fantastische opdracht. Afgelopen november is Arn naar Kingston gevlogen om kennis te maken met de lokale gebruiken, fastfood ter plaatse en de opdrachtgever en zijn team. En wat een leuke ervaring was dat. Een prachtig eiland met een geweldig volk: trots, hartelijk en open. Tijdens een testcase maakten de Jamaicaanse werknemers kennis met … de puntzak friet. En die proeverij gaf voldoende vertrouwen om de voor ons bekende puntzak centraal te zetten in het concept.

Na dit bezoek schreef Arn een plan van aanpak waar wekelijks over werd overlegd. Stap voor stap werd alles in gereedheid gebracht. De inrichting, de procedures, verpakkingen en alles wat nodig is om een sterk merk te kunnen worden. Jamaica kent namelijk friet als bijgerecht. Maar niet als snack. Ook de voor ons zo gebruikelijke werkwijze in de snackbar is onbekend.
Op dit moment zijn Arn en zijn vrouw weer in Kingston. Trainen van het personeel, doornemen van het assortiment en Arn’s stokpaardje: een ergonomische werkplek zodat je ontspannen grote hoeveelheden klanten kunt bedienen. De consultancy opdracht ronden we af met een rapport met aanbevelingen en richtlijnen om de gekozen werkwijze te versterken en borgen.
Wat een avontuur. Arn was al eens in Noorwegen en heeft in Europa vaker advies gegeven. Maar dit was wel heel bijzonder. “De puntzak introduceren op Jamaicaanse bodem” staat natuurlijk leuk op het C.V.