Lijkt het je leuk om mee te helpen om een nieuwe Amersfoortse snack te ontwikkelen?
Omdat we dit jaar 25 jaar bestaan ontwikkelen we een Amersfoortse versie van de eierbal: de Keierbal!
Dus ben je een liefhebber van deze ouderwetse snack? Dan kun je deel uitmaken van het testteam.
Dus ben je een liefhebber van deze ouderwetse snack? Dan kun je deel uitmaken van het testteam.
Maar let op, je taak komt met verantwoordelijkheden!
- Iedere zaterdag en zondag hebben we een nieuwe versie beschikbaar in de winkel aan de Utrechtsestraat 11.
- Je komt wekelijks proeven vanaf 7 juni. We verwachten dat we ongeveer 4 versies nodig hebben om tot een smakelijk resultaat te komen.
- Na het proeven vul je een evaluatieformulier in. De resultaten gebruiken we om verder te ontwikkelen.
De smaak
We werken naar een smakelijk resultaat: Eieren gehuld in ragout die we paneren.
De smaak die we nastreven:
- Een gevuld ei, maar dan binnenstebuiten!
- Gevulde eieren werden van oudsher gemaakt met kerriekruiden.
Wij gebruiken in dit geval vadouvan: dit kruidenmengsel heeft een rokerige smaak, is een beetje zoet te noemen maar ook (licht)pittig. Deze smaak komt mede doordat de kruiden eerst gegrild worden en vervolgens gefermenteerd. - Verder is het doel om de nieuwe snack vegetarisch te maken.
Wil jij zitting nemen in het testteam?
We hebben voldoende mensen in het testteam, de inschrijving is gesloten!