Muziek Top 5 voor Amersfoort-NU

Wat een leuke kans! Ik werd door Ton de Kruyf (DJ-TDK) gevraagd om een Top 5 samen te stellen voor de Amersfoort Nu. Dat is natuurlijk ondoenlijk: Kill you darlings en zo…┬áToch heb ik een definitief lijstje gekozen uit de 10 conceptlijstjes. Wil je de muzieksmaak van uw frietbakker leren kennen? Hieronder een doorkijkje.

1 Boudewijn de Groot – Avond

Niet direct het beste liedje ooit gemaakt. Maar wel een nummer met mooie dierbare herinneringen. Ik draaide deze CD (een nieuwe herfst) in de tijd dat de liefde voor mijn vrouw opbloeide. We hebben het samen gezongen op onze bruiloft voor de gasten. Het werkte beter dan koffie en een broodje!

2 Foo Fighters – Pretender

De Foo Fighters zijn bazen. Eigenlijk David Grohl, de bijna psychopatische leider van de band. Wat een beest. In muzikaal opzicht en ook als bandleider. Maar wat een muziek. Deze track kreeg ook nog een toffe clip! Smullen.

3 Damien Rice – Cold water

Combineer gevoelige muziek, mannelijkheid en bombast. Kan niet goed gaan toch? Hier lukt het prima, met hulp van een zangeres. Tranentrekkend mooi. Het album 0 moet een ieder een keer luisteren!

4 Ian Brown – F.E.A.R.

Fan van de Stone Roses, idolaat van Ian Brown. Slecht uitziende Indie-ster. Luister en geniet.

For Everything A Reason… For Everyone A Religion…

5 Amazing Stroopwafels – Oude Maasweg

Wat is dit nu weer? Nederlandstalige muziek wordt ondergewaardeerd en ondermaats uitgevoerd. Dit is een bewijs dat Nederlandstalig moeiteloos kan worden uitgevoerd in samenzang met Engelstalig. Het valt gewoon niet op. Als je het luistert hoor je bijna de ruitenwissers piepen tegen de ramen van je auto. Heerlijk.