Natuurlijk proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan het voortbestaan van de aarde. We doen wat we kunnen…

Energie

We gebruiken groene stroom, groen gas en helder water.

Afval

We beginnen aan de bron. Onze papieren zakjes en houten vorkjes hebben een bescheiden ‘footprint’. Papier en plastic scheiden we netjes van elkaar. Ook zorgen we ervoor dat de directe omgeving van de zaken netjes blijft. Ons oude frituurvet wordt gerecycled tot biobrandstof. Lege emmers worden hergebruikt.

Betrokken op Amersfoort

Jaarlijks sponsoren we kinderboerderij de Vosheuvel. Ezel Toos heeft het hierdoor prima naar de zin. Kleine initiatieven die we zien zitten helpen we graag een stapje verder. Zo sponsoren we Amazing X-mass (foute kerstliedjes meezingen met een koor), jeugd tennistoernooien, een gezinsvoetbalteam en is Arn één van de initiatiefnemers van Liefde voor Amersfoort.

Scharrelvlees en Bioboter

Waar we kunnen gebruiken we scharrelrundvlees van Jochem Diekerhof en heerlijke bio-roomboter van Landwinkel de Kopermolen. Bakker Boersma bakt prima kadetten en maalt van zijn witbrood zonder lecithine prachtig paneermeel.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Wij kiezen voor langlopende samenwerkingen. Natuurlijk houden we daarbij de prijzen en service nauwlettend in de gaten. We betalen netjes op tijd en proberen mee te denken. Dat neemt een hoop sores weg.

Al 16 jaar hebben we John van der Kroon als vaste aardappelleverancier: een vakman die weet wat wij willen en waarmee we nauw samenwerken. We weten wat we aan elkaar hebben en willen niet meer zonder elkaar.

Kreko levert al jaren bij ons. Vaste chauffeur Rob weet wat we nodig hebben en denkt actief mee. Als het nodig is brengen ze extra voorraad. We kunnen op die jongens bouwen.

Frituurolie levert de Firma Oiltrade. Hanno en Lars leveren geen kletspraatjes. Wel goede zonnebloem olie tegen een prima prijs.

Elektraklusjes doet de Firma Riegers. Paul komt altijd. Toch fijn als je snijmachine het even niet wil doen.

Wassen regelt Pim van Stomerij Klement. Schone sloven en buizen en tientallen theedoeken gaan er per week door. Daar wil nog wel eens een vet doekje tussen zitten.

Een apparaat dat er mee stopt? Even langs de tovenaars van de Firma van der Hulst. Vaak doet alles het weer prima tegen een tarief wat wel losloopt. Ongekend in deze tijd.

.