Fritoloog Arn Zuyderduin, tevens mayonaise ambassadeur…

IMG_6296Arn Zuyderduin frituurt sinds 1987.  In Enkhuizen bestierde hij van 1987 tot 1996 een cafetaria. Arn was in 1991 de jongste eigenaar van een Kwalitaria. Tussen 1996 en 1999 was Arn vegetarisch kok, trainer op het gebied van persoonlijke effectiviteit en lid van het management team van een opleidingsinstituut. In 1999 opende hij een gewaagde formule in de binnenstad van Amersfoort. Verse frites in puntzakjes, geen koffie, een paar lekkere snacks … echte Vlaamse mayonaise op de frites. Zelf de aardappelen schillen, snijden en voorbakken. Back to basics.

Hij is een marketing en communicatie dier. Hobby’s: goed eten, auto’s, muziek, zeilen. Woont in Amersfoort met Hanneke en heeft 5 kinderen (laatste telling).

Media

Al bij de start van Frituur Van Gogh zat het gelijk goed met de media-aandacht. Bij de opening verkeerde het AD Amersfoort in de veronderstelling dat er een Vlaming patat kwam bakken in Amersfoort. Dat was niet het geval. Het interview resulteerde in een paginagroot artikel met foto in de krant. Een leuke binnenkomer…

Met het winnen van de Ad friettest 2012 was het hek helemaal van de dam: onder andere radio 538, Hart van Nederland, 3FM, diverse lokale omroepen, een foto in de hal van Amersfoort CS, een foto in Met het oog op Amersfoort… het hield niet op.

In oktober 2013 nam Arn plaats in het testpanel van Vara Kassa. Leuk om ook op Tv zichtbaar te zijn.

Onze lokatie wordt ook wel op andere manieren genoemd: tijdens een concert van Moke in Amersfoort konden we optekenen dat ze graag in Amersfoort spelen ivm de goddelijke frites. Nico Dijkshoorn duikt ook nog wel eens tot aan zijn elleboog in een puntzak frites van ons vertelde hij in De Flint. Leuk hoor.

 

Arn Zuyderduin

Winnaar AD-Fritestest is Arn Zuyderduin, eigenaar van het Vlaams Friethuis Van Gogh. FOTO SHODY CAREMAN

Beweert dat hij de eigenaar is van Frituur Van Gogh. Tevens gaf Arn trainingen aan horeca-leidinggevenden via www.leermeester.nu. Zingt (helaas) veel onder het werk… 

Plannen om zelf een frietzaak te openen met verse frites?

Arn kan je adviseren. Lees hier meer.

 

7 reacties op “Fritoloog Arn Zuyderduin, tevens mayonaise ambassadeur…”

 1. Dag Bert, toevallig was ik afgelopen week bij je zaak. Ik heb in Haarlem gewoond en kwam er wel eens. Je bakt een lekker frietje! Goede zaken en heel veel succes…~Misschien treffen we elkaar?

 2. Dit lijkt precies wat ik zoek. Ik heb zelf een frietzaak in haarlem sinds 1992 met het zelfde idee. Het verhaal van mayo en frietsaus vertel ik ook al jaren aan mijn klanten. Frieslanders gebruik ik ook al jaren en ook ik heb de aardappeleters aan de muur hangen, alleen getegeld met mijn dochters aan tafel en de vader (ik dus).
  Ik lees hier de trots van het product wat zo’n mooi product is en de liefde voor het vak. Echt leuk en kom ook zeker in de vakantie langs. Ook de openheid en geen geheimen want het perfecte frietje kan je alleen bakken met liefde…
  En dat probleem met muziek heb ik ook!
  Succes Bert van de vlaamsche reus

 3. Voor alle medewerkers,

  Gefeliciteerd met de AD test.
  Wat mij verbaasd dat AD 10 jaar nodig had om Amersfoort te ontdekken. Wij weten al jaren dat hier het beste product vandaan komt. Sterker nog, jullie voorganger deed het ook goed.
  Klant sinds 1990 en goede buurman,

  Jaap S

 4. Hoi Frank,
  Leuke reactie, en voor zover het beoordelen is vanaf een beeldscherm, mooi werk wat je maakt.
  Succes met de perikelen rondom dochterlief en veel succes met je werk!
  Bedenk goed, een artiest moet lijden…
  Hartelijke groet, Arn Zuyderduin

 5. Goedenavond Arn,
  Sinds de oprichting ben ik 2 weekse klant. Altijd fijn om naar jullie te fietsen op vrijdag. Zo ook vanavond. Onze gesprekjes, kort van duur, krijgen desondanks na al die jaren iets verdieping. Nee………> ik ga nu niet schrijven over het nieuwe vriendje van mijn dochter. Ja: wij hadden het vanavond over jouw vriend. Kunstenaar Erik van Lieshout die dat mooie schilderij voor jouw zaak maakte en sindsdien wereld beroemd is! Dat ben ik nog niet. Maar ik werk er hard aan. Dat bedoel ik: Jij was de eerste die naar mijn werk vraagt. 🙂 Omdat te vieren stuur ik jou bijgaand een site (https://www.kunstenaars.nu/index.cfm?fuid=99) waar je mijn werk zou kunnen zien. Nee, nee, nog geen geperforeerde aluminium platen als vervanging van het schildersdoek. Dat komt als jij de tweede zou zijn die naar mijn werk vraagt.

  groet Frank

 6. Hoi Walter, leuk dat je de virtuele weg naar onze zaak ook hebt gevonden. Wij treffen elkaar zeker weer. En dat recept … daar verlang ik al een tijdje naar. Eet je zoontje al frites? Zeker en vast! Groetjes Arn

 7. Hoi Arn.
  Wat een leuke en leerzame site man!! Het doet me goed te weten dat er meer mensen deze passie delen!!
  Groetjes en tot ziens bij Tinus en Ed in Ulvenhout.
  Trouwens, dat recept van garnalenkroketten krijg je nog hoor.
  Groetjes.
  Walter.