De aardappeleters in onze winkel

We ontvingen het volgende bericht, met mooie foto's.

Er hangt bij jullie in de zaak natuurlijk een prachtig schilderij: een schitterende persiflage op "De Aardappeleters" van Vincent van Gogh. Samen met een aantal anderen mocht ik vorig jaar op een vroege ochtend in het Van Gogh Museum voordat het open ging foto's maken. Voor mij was het trouwens toen voor het eerst dat ik er kwam.

Al snel stond ik er oog-in-oog met het beroemde meesterwerk, een donker doek eigenlijk; groenig. Toen ik het thuis op mijn beeldscherm te voorschijn haalde, zag het er somber uit. Door één van de instellingen iets aan te passen, lichtte de olielamp van het schilderij opeens een beetje op, en daar heb ik het bij gelaten. Hoe dan ook, op jullie schilderij herkende ik dat lichtspel!

CU, Tjerk

Hallo Tjerk, de schilder heeft de sfeer inderdaad goed getroffen. Het is grof opgezet, maar alles zit erin. Regelmatig worden er foto's genomen van het schilderij in de zaak.
Meer over de schilder: https://www.kunstbus.nl/kunst/erik+van+lieshout.html. Overigens heeft Erik het schilderij niet gesigneerd onder zijn eigen naam. Achterop het doek staat: Klaas Vaak. Verder is het leuk om te vertellen dat we vooraf niet hebben afgesproken wat de afmetingen moesten worden van onze versie. Het past echter tot op de centimeter op de wand!

Hieronder de foto's van Tjerk en daar weer onder een liedje van Gerard Maasakkers.