2500 euro boete voor verschoven bankje

Een boete van maar liefst 2500 euro. Die kreeg Robin Alting van De IJssalon aan De Meent in Rotterdam voor een door een klant verschoven bankje dat de doorgang op de stoep belemmerde.

001_food-image-1018829.jpeg

Alting gaat de inmiddels betaalde boete van 2500 euro aanvechten, zegt hij in de Telegraaf. Hij vindt de boete onevenredig hoog. Hij vergelijkt hem met het rijden door rood licht, waarvoor je een paar honderd euro krijgt maar waarmee je mensenlevens in gevaar brengt.

De bekende ijsbereider, hij won de wedstrijd om de  Gouden IJsspatel twee keer, kreeg de hoge boete omdat een van de bankjes voor zijn zaak de doorgang voor passanten verhinderde. ‘Er moet voor passanten een goede doorgang blijven. Dat begrijp ik. En daar houden we ook rekening mee.’

Alting is eerder al twee keer gewaarschuwd dat zijn banken de doorgang belemmerden. Het personeel moet van hem de banken zo neerzetten dat iedereen er langs kan. Het bankje was echter door een klant richting zon verschoven. ‘Dat werd geconstateerd. Een paar dagen later gleed die bon van 2500 euro door de brievenbus’, aldus de ijsbereider.