Aantal cafetariaovervallen in januari met 26 procent gestegen

Aantal cafetariaovervallen in januari met 26 procent gestegen

Voor geheel 2011 was er een kleine daling in het aantal cafetariaovervallen, het is daarom afwachten of de stijging de voorbode is van een trendbreuk . Als het aan KHN en de overheid ligt in ieder geval niet. Vorig jaar hebben KHN en de Task Force overvallen de krachten gebundeld en diverse initiatieven ontplooid. Onder meer werden veiligheidsscans flink gepromoot.

Ruimte voor 9000 veiligheidsscan
Ook dit jaar kunnen ondernemers een scan laten maken. Er is overheidssubsidie voor 9000 scans in het MKB, meldt KHN op haar website. De kosten worden via een subsidie vergoed. Ook op de maatregelen die naar aanleiding van een scan worden genomen zit subsidie, tot de helft van de kosten. In totaal bedraagt het mogelijke subsidiebedrag €1000.

Daling in andere sectoren
Het aantal overvallen op cafetaria’s nam weliswaar flink toe maar daar staat tegenover dat het aantal overvallen op restaurants terugliep van 9 naar 6. Ook het aantal overvallen op maaltijdbezorgers nam af, een trend die vorig jaar al inzette, zo blijkt uit cijfers van het Lors (Landelijk Overvallen en Ramkraken Systeem).

vrijdag 17 februari 2012, Snackkoerier, Ron Jansen