Amerikanen eten liever hamburger met Obama dan met Romney

Amerikanen eten liever een hamburger met president Barack Obama dan met uitdager Mitt Romney. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van hamburgerketen Smashburger.

Amerikanen eten liever hamburger met Obama dan met Romney

In plaats van te focussen op al die dingen die Amerika diep verdeelt wilde  Smashburger eens kijken hoe de kiezers over de kandidaten denken bij het onderwerp dat juist alle Amerikanen verbindt, de hamburger. Uit het onderzoek dat de keten onder 2094 liet uitvoeren blijkt dat 59 procent het liefst een hamburger met Obama eet, tegen 41 procent met Romney. Obama is vooral onder jongeren populair maar wint sowieso in alle leeftijdscategorieën.

De voorspellende waarde voor de verkiezingen valt nog te bezien. Maar dat neemt niet weg dat campagneteams er mee bezig zijn wat de kandidaten in het openbaar eten en wat voor effect dat kan hebben. Obama is gek op hamburgers, en eet ze vaak in het openbaar, daar heeft hij zeker een streepje voor op Romney.

Smashburger, een keten met kwaliteitshamburgers, peilde ook  met welke oud-presidenten Amerika rond de tafel zou willen. Bill Clinton, vroeger hamburgerliefhebber maar nu veganist, voert de ranglijst aan met 22 procent. Hij wordt gevolgd door  Abraham Lincoln met 15 procent. John F.  Kennedy en Ronald Reagan scoren 14 procent, andere oud-presidenten komen niet verder dan 5 procent.