Belgische frietconcept Belfrit open in Thailand

Het Belgische franchiseconcept Belfrit heeft met een vestiging in Thailand voet op Aziatische bodem gezet. Afgelopen donderdag opende het concept van Mario Vleugels een vestiging in een winkelcentrum in Bangkok.

001_food-image-1044732.jpeg

Bij de vestiging van Belfrit in Thailand staan echte Belgische frites op het menu,, verzekert Mario Vleugels op de Belgische site Nnieuws.be. De frieten worden na voorbakken diepgevroren verscheept naar Thailand. Op de menukaart is ook een uitgebreid assortiment snacks te vinden. Sauzen en snacks zijn ook uit Nederland en België afkomstig. Het menu wordt aangevuld met plaatselijke specialiteiten.
De eerste vestiging ligt in een drukbezocht winkelcentrum in de hoofdstad Bangkok. Op Thailandblog.nl verbazen ze zich wel over de locatie. Die is niet centraal het winkelcentrum ligt ook niet in een wijk waar veel expats wonen.

De vestiging in Thailand is opgezet door master franchisenemer Ricardo Herrera Proost die al 15 jaar als ondernemer actief is in Thailand. Op de website wordt gemeld dat ze op zoek zijn naar meer franchisenemers om zo meer vestigingen te openen.

Belfrit is in 2003 opgericht door Vleugels en twee compagnons. Het concept telt 21 vestigingen. Die liggen binnen Europa in bijzondere landen zoals Hongarije, Polen, Estland en er is ook een vestiging, iets minder bijzonder, in Spanje.

Het Belfrit concept is een spin-off van Bestfrit. Een Belgisch kwaliteitslabel voor frituren dat dit jaar het 1—jarig jubileum viert en waarbij zo’n 200 frituren zijn aangesloten.