Big Mac in Duitsland nog groter

McDonald’s Duitsland heeft tijdelijk een grotere Big Mac op het menu gezet. Het bekendste broodje ter wereld is maar liefst 45 procent groter geworden.

001_food-image-1046638.jpeg

Het broodje en de hamburgers zijn weliswaar groter maar de ingrediënten van de Duitse variant zijn precies hetzelfde als van het wereldberoemde origineel. Voor de rest geldt alleen: mag het een onsje meer zijn? Zo zijn de twee hamburgers nu samen iets zwaarder dan het andere icoon van de keten, de Quarterpounder.

Dat de ingrediënten precies hetzelfde zijn is volgens deskundigen maar goed ook. Het is namelijk altijd gevaarlijk om te experimenteren met supersterke merken zoals de Big Mac. Daar kan bijvoorbeeld Coca Cola over meepraten toen het de receptuur veranderde, daardoor de verkoop zag inzakken, en al snel op haar schreden moest terugkeren.

Overigens is het niet voor het eerst dat de Big  Mac een grotere uitvoering kent. In 2006 tijdens het WK-voetbal stond in diverse Europese landen al eens een grotere variant op het menu. Wel nieuw is dat McDonald’s in de Verenigde Staten overweegt het broodje in assortiment te nemen.