Boete van vijfduizend euro voor muurschildering

De Nijmeegse pizzeria Piazza Italia hangt een boete van vijfduizend euro boven het hoofd. Het bedrijf moet van de gemeente een muurschildering verwijderen die is bedoeld om graffiti te voorkomen.

001_food-image-1070062.jpeg

Pizzaondernemer Arie van der Steen begrijpt er niets van. Hij vindt dat de gemeente Nijmegen zwart-wit denkt en al te grof geschut in stelling brengt, tegen een kleine ondernemer zoals hij, door te dreigen met een boete van 5000 euro. Dat zei hij vanochtend in het tv-programma Vandaag de Dag van Eva Jinek.

Van der Steen moet van de gemeente een muurschildering weghalen die hij op een blinde muur aan de zijkant van bedrijf liet aanbrengen. De gemeente vindt dat de schildering illegale reclame is voor de pizzeria. Maar volgens Van der Steen moet de muurschildering voorkomen dat de muur wordt vol geklad met graffiti, zoals voorheen gebeurde. ‘Ik was iedere maand aan het schilderen in plaats van pizza’s bakken’, klaagt Van der Steen in de ochtendshow.

Ondanks de brief van de gemeente waarin gedreigd wordt met de boete van 5000 euro is Van der Steen vooralsnog niet van plan de schildering weg te halen. ‘Voorlopig laat ik de muurschildering zitten en hoop alsnog met de gemeente tot een vergelijk te komen.’