Cafetaria Eethuis van Holst nummer één van Cafetaria Top 100

Cafetaria Eethuis van Holst van John en Dorien van Holst is de nieuwe nummer één van Snackkoerier’s Cafetaria Top 100. Het bedrijf maakt een razendsnelle opmars, vorig jaar stonden ze voor het eerst in de ranglijst.

001_food-image-1088033.jpeg

John en Dorien van Holst behaalden vorig jaar een 21e plaats en beloofden toen eigenlijk al meer. De eerste voortekenen waren goed. De Dongense cafetaria won direct de Ad van Geloven Imago Award. Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van de trend die al een paar jaar gaande is: de cafetaria als alternatief voor het restaurant.

De positie van vorig jaar kwam volgens Van Holst te vroeg. Voor zijn gevoel was zijn bedrijf en de medewerkers er nog niet klaar voor na een eerdere verbouwing. Tijdens die verbouwing werd het bedrijf uitgebreid naar 75 zitplaatsen binnen en 75 buiten. Bovendien draaide hij een eerste seizoen met een aangebouwde ambachtelijke ijssalon. ‘Ik vond dat we met al het nieuwe personeel nog niet zo ver waren.’
Maar wat goed is, komt snel. Van Holst haalde dit jaar een perfecte score tijdens de mystery guest bezoeken. Van Holst is een streber in de goede zin van het woord. ‘Je moet altijd voor perfectie gaan.’ In een later stadium overtuigde hij tijdens een openlijk jurybezoek de jury met zijn ondernemerschap.

Cafetaria nieuwe stijl

Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van de cafetaria nieuwe stijl, een cafetaria plus. Hoewel de bakwand en vitrine prominent aanwezig zijn, zou de menukaart niet misstaan in een middenklasse restaurant. Er staan prachtige maaltijdsalades op en mooie vleesgerechten, naast de verse frites en de snacks.  De ingrediënten worden voor een groot deel lokaal ingekocht. Ouders met kinderen kunnen rustig van de maaltijd genieten, voor de kleintjes is er een waar speelparadijs.

Van Holst levert iedere dag een prestatie van jewelste met zijn zaak. Het bedrijf is een voorbeeld voor de gehele branche. Niet om te kopiëren, maar wel om van te leren.  De eerste plaats in de Cafetaria Top is dik verdiend.

» Bekijk hier de ranglijst van de Cafetaria Top 2012