Chick-fil-A draait topdag na controverse homohuwelijk

Na een oproep van voorstanders van het homohuwelijk in de VS om fastfoodketen Chick-fil-A te boycotten, als reactie op uitspraken tegen het homohuwelijk van eigenaar Dan Cathy, draaide de keten afgelopen woensdag juist een topdag. Vanuit conservatieve hoek kreeg Cathy veel steun en tegenstanders van het homohuwelijk bezochten de keten massaal.

001_food-image-1044355.jpeg

Oprichter en CEO Dan Cathy van fastfoodketen Chick-fil-A is tegen het homohuwelijk en steekt dat niet onder stoelen of banken.  Zijn uitspraken kwamen hem op veel kritiek te staan en op internet kwam een social media campagne op gang om de keten te boycotten. Duizenden Amerikanen lieten op Facebook en Twitter weten nooit meer de keten te bezoeken.

Deze campagne veroorzaakte  ook een tegen campagne vanuit conservatieve hoek. Een oproep van Mike Huckabee, die eerder kandidaat was voor de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap, kreeg op Facebook bijna 40.000 ‘likes’.  Zijn oproep op internet om de keten juist te bezoeken leverde een toestroom op aan gasten die vaak in lange rijen op hun beurt moesten wachten, is onder meer in een reportage op CNN te zien.

Of de keten op de lange termijn garen spint bij de opstelling van Cathy valt te betwijfelen. Burgemeesters van steden als Boston en San Fransisco hebben zich openlijk afgevraagd of de keten in hun stad wel welkom is.