Deli XL sluit zich aan bij inkoopcollectief Maxxam

Horecagroothandel Deli XL sluit zich aan bij inkooporganisatie Maxxam, de grootste collectieve inkooporganisatie in de Nederlandse foodservicemarkt.

001_food-image-1047723.jpeg

De aansluiting van Deli XL brengt het ledenaantal van Maxxam op zes. Vanaf 1 juli 2012, de ingangsdatum van het lidmaatschap, zijn dat naast Deli XL, Hanos Nederland, Lekkerland Nederland, Makro Nederland en Coƶperatieve Vereniging Pascal-Ede, die bestaat uit Horesca Nederland, de TopClass Group en de Vereenigde Hollandsche Compagnie (VHC).

Conditieverbetering en professionalisering

Peter de Ries (rechts), Algemeen directeur Maxxam: “Maxxam is verheugd over de krachtenbundeling met Deli XL. We verwachten daarmee de inkooppositie te versterken. De toetreding van Deli XL past in de strategie van Maxxam om door samenwerking en professionalisering aan de inkoopkant de resultaten en daarmee de concurrentiepositie van onze leden te verbeteren.” De marktbewerking van de leden blijft onafhankelijk van elkaar.

Deli XL legt prioriteit op doelgroepen

Deli XL heeft een uitgebreid assortiment van ruim 60.000 artikelen en laat weten dat het vermarkten daarvan meer aandacht zal krijgen. Dick Slootweg (links), Algemeen directeur Deli XL: “Wij zullen de primaire inkoop voor circa 200 leveranciers onderbrengen bij Maxxam. Hierdoor kunnen we meer aandacht besteden aan doelgroepspecifieke assortimenten en het vermarkten daarvan.” De aansluiting bij Maxxam is door Deli XL als adviesaanvraag ingediend bij haar Ondernemingsraad, na een positief advies wordt de overeenkomst definitief.