Derde Europese dönerbeurs aankomend weekend in Berlijn

Aankomend weekend wordt in Berlijn voor de derde keer de beurs Döga gehouden. Het is de enige beurs in Europa speciaal voor de dönermarkt.

001_food-image-1070454.jpeg

Döner is in Duistland het meest verkochte fastfoodgerecht. En in hoofdstad Berlijn is het aantal verkopers van de Turkse vleessnack flink vertegenwoordigd. Het is dus niet verwonderlijk dat de derde gespecialiseerde vakbeurs voor de döner-industrie, van toeleveranciers tot afnemers, aankomend weekend wordt gehouden in Berlijn. De beurs, die rond honderd exposanten telt,  heeft plaats in de hallen van het voormalige vliegveld Tempelhof dat zich middenin de stad bevindt.  Naast vleesleveranciers exposeren er onder meer grill- en spiesenbouwers, winkelinrichters en  kruidenleveranciers.

Op zaterdag 22 september is de beurs alleen voor vakpubliek toegankelijk. Op zondag is iedereen welkom, dus ook de dönerliefhebber. Dan kan er geproefd worden en wordt er een döner eetwedstrijd gehouden.

Duitsland telt rond 17.000 dönerbedrijven, die bieden naar schatting zo’n 60.000 mensen werk . Ze worden beleverd door ongeveer 350 leveranciers. In Europa zet de dönerbranche naar schatting 3,5 miljard euro om.

Meer info is te vinden op de website van de beurs Döga.de