Duurzame restaurants voor ex-topman McDonald’s

Voormalig operationeel directeur van McDonald’s Mike Roberts heeft in de Verenigde Staten een restaurant geopend dat duurzame en gezonde menu’s serveert. De komende vijf jaar moeten vijfhonderd tot duizend vestigingen openen van Lyfe (Love Your Foof Everyday) Kitchen.

001_food-image-1042792.jpeg

Lyfe Kitchen verkoopt gerechten die zijn gemaakt zonder room, geraffineerde suiker, witte bloem, transvetten, transgene ingrediënten en kunstmatige toevoegingen. De voormalige McDonald’s-topman Mike Roberts heeft het eerste restaurant geopend in Palo Alto in Californië en wil dat aantal in vijf jaar uitbreiden naar vijfhonderd tot duizend, schrijft de Volkskrant.

‘Stel je voor dat er tientallen miljoenen duurzame maaltijden worden geserveerd met de efficiëntie die mensen verwachten van een fastfoodketen’, citeert de Volskrant de topman op basis van een interview met Wired.com.

Diervriendelijk en energiezuinig

Lyfe staat voor Love Your Food Everyday en bedient ook vleeseters. Op het menu staan kip en burgers van dieren die op diervriendelijke wijze zijn gehouden. Bovendien worden alle gerechten volgens Roberts energiezuinig bereid.

Vooralsnog is het onmogelijk om het hele jaar door alleen maar producten van biologische teelt te gebruiken. De weersomstandigheden zitten een goede oogst van tomaten, uien of sinaasappelen in de weg, aldus het artikel. Roberts daarover: ‘We verkeren nog in een beginstadium. 80 miljoen mensen zijn zich al veel meer bewust geworden van wat ze eten en die bewustwording gaat naar mijn idee door.’