Erwin Olaf sluit vrede met snackbarhouder

De wereldberoemde fotograaf Erwin Olaf heeft de vrede gesloten met een Amsterdamse cafetariaondernemer die hij beschuldigde van homodiscriminatie. De cafetariahouder kreeg ruzie met de fotograaf omdat hij er niet van gediend was dat deze in de nabijheid van de cafetaria met zijn vriend zoende.

001_food-image-1048351.jpeg

Olaf kreeg afgelopen weekend een conflict met de cafetariahouder nadat hij eerst naast en later,na aanmerkingen van de cafetariahouder, op het terras van een cafetaria met zijn vriend zoende. De eigenaar van het bedrijf aan het Hugo de Grootplein eiste, volgesn Olaf op hoge toon, dat hij daarmee stopte. De woordenwisseling liep uit op een hoogoplopend conflict waar ook omstanders zich mee bemoeiden. De fotograaf riep vervolgens op zijn Facebookpagina op tot een kiss-in die voor de cafetaria zou moeten plaatsvinden. Dat veroorzaakte veel media-aandacht.

Na contact met de buurtregisseur hebben Olaf en de cafetaria-eigenaar het voorval inmiddels uitgepraat, zegt de fotograaf op zijn Facebookpagina. ‘We hebben elkaar de hand geschud en ik heb mij verontschuldigd over de toonhoogte van mijn woede, maar niet voor de inhoud van mijn woorden’, aldus Olaf.
Wel wil de  fotograaf de kiss-in door laten gaan. ‘Na overleg met de politie heb ik besloten dat ondanks de oprecht gesloten vrede tussen de snackbar eigenaar en ondergetekende, de kiss-in te laten doorgaan. Echter niet gericht tegen de snackbar, maar VOOR het in het openbaar mogen tonen van Liefde en Genegenheid’, schrijft hij op Facebook.

Foto: Flickr