Fastfoodketen middelpunt discussie homohuwelijk

Chick-fil-A is in de Verenigde Staten het middelpunt geworden van een politieke discussie. De topman van de fastfoodketen sprak zich recent uit tegen het homohuwelijk. Burgemeesters reageerden verbolgen, maar conservatieve republikeinse politici riepen mensen op om juist daar een kipburger te gaan eten, meldt BNR.

001_food-image-1044109.jpeg

Slimme marketing of een onverstandige politieke zet? De Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A is het middelpunt geworden van de strijd over het homohuwelijk, meldt BNR.nl. Nadat grote baas Dan Cathy zich tegen het homohuwelijk uitsprak, hebben conservatieve republikeinse politici zoals Rick Santorum mensen opgeroepen om juist daar een kipburger te komen eten.

Tegenreacties zijn er vanzelfsprekend ook. Burgemeesters van onder andere de steden Boston, San Francisco en Chicago hebben aangegeven de komst van nieuwe vestigingen van Chick-fil-A te blokkeren.

BNR laat Mark Blaisse, strategisch adviseur voor bedrijven en overheden en schrijver van het boek ‘America! The Brand’, reageren op de uitspraak van de topman. Er zou marketing achter kunnen zitten, aldus Blaisse. ‘Maar als je toch even verder kijkt, dan zie je dat de tegenreacties zo heftig zijn dat je je af moet vragen of uiteindelijk deze man en deze keten aan het langste eind zullen trekken.’