Foodtrail tijdens Week van de Smaak

De foodtrail was een succes! Lees hier een bericht uit de weekkrant>>>.

Van 19 tot en met 26 september is het de vierde editie van de Week van de Smaak. Wij werden gevraagd mee te doen aan een Foodtrail. Een wat? Een foodtrail is een ontdekkingstocht langs die speciale adresjes waar je een bijzonder product aangeboden krijgt. In een groep van ongeveer 10 personen breng je een bezoek aan verschillende zaken. In iedere zaak krijg je een klein hapje aangeboden. 

Op 23 en 24 september van 10.30 uur tot circa 16.00 organiseert Cor Holtackers een foodtrail, oftewel een leuke ontdekkingstocht door de stad.

'Kookstuk, Tandoor, tabouleh, Pom, Biologische houtoven pizza, kwass, biologische catering, ‘Geitenwol en sokjes?, echte frites, scharrelvlees……..wat hebben Amersfoortse ondernemers te bieden?'
Onder begeleiding van een ‘foodgids’ worden bedrijven (horeca, catering, detailhandel) in de stad bezocht die een bepaalde 'eetcultuur' (etnisch, biologisch, duurzaam, bijzonder etc.) vertegenwoordigen. Ondernemers vertellen iets over hun bedrijf, producten en laten uiteraard wat proeven.

Deelnemende bedrijven:
Hartig en Curryup
Klein Rusland
't Geitenwollensokje
Scharrelslagerij Jochem Diekerhoff
Marhaba islamitische slagerij en Marokkaanse producten
Cynthia's Surinaams afhaal
Il Forno a Legna biologische pizza's
Frituur Van Gogh
Kalasa Kitchen

Deelnemende ondernemers vertellen over hun bedrijf, producten, productiemethode en bijvoorbeeld eetcultuur. Zo ontstaat voor bezoekers een beeld van de diversiteit in het voedselaanbod in de wijk of stad.

Foodtrails heeft als doel dat de diversiteit van het Amersfoortse aanbod van bijzondere zaakjes op het gebied van eten zichtbaar wordt voor de liefhebbers. Deelnemende zaken onderscheiden zich op de volgende vlakken:

• Etniciteit (kennismaken met andere eetculturen)
• Gezondheid (de behoefte aan steeds gezondere producten)
• Duurzaamheid (de vraag naar milieubewuste en duurzame productiemethoden)
• Biologisch (de toenemende vraag naar producten van biologische teelt 
• Lokale productie (de vraag naar herkenbare producten uit de buurt gemaakt op een ambachtelijke wijze)

Wij doen ook mee! 

• Per trail max. 10 deelnemers. Aanmelden vóór 21 september via amersfoort@neighborfood.nl
• Kosten per deelnemer: 12,50 euro.

Fiets is noodzakelijk en kan eventueel gehuurd worden bij het station Amersfoort, dat tevens startpunt is van de Food Trail.

Zie voor alle activiteiten in Amersfoort en de rest van het land www.weekvandesmaak.nl

3 reacties op “Foodtrail tijdens Week van de Smaak”

  1. Dat publiceren we komende dagen. Schrijf je in op de nieuwsbrief en je krijgt een update als we alle gegevens hebben.