Foodtruck serveert hersenhamburgers

Een broodje hamburger maar dan met kalfshersens of nuggets gemaakt van de schildklier van koeien. Ze stonden onlangs op het menu van de Gory Gourmet, een foodtruck van de Londense kok Mark Jankel.

001_food-image-1056047.jpeg

De Londense foodtruckchef (Streetkitchen) choqueerde iedereen toen hij afgelopen week Gory Gourmet lanceerde. Een foodtruck met bijzondere gerechten zoals hersenburgers, hersensalade en schildkliernuggets.

Hersenen van dieren zijn een vrij gebruikelijk ingrediënt in bijvoorbeeld de Aziatische keuken. Bij ons, in het westen, wordt er tegenwoordig een beetje vreemd tegenaan gekeken. Voor Jankel juist reden om dit zombiefood op de kaart van zijn foodtruck te zetten. De actie, die was bedoeld als publiciteitsstunt om de aandacht te vestigen op de release van de dvd-box van het tweede seizoen van de tv-serie The Walking Dead, werd min of meer een culinair succes. De bijzondere gerechten trokken tientallen nieuwsgierigen. Waaronder  reporter Steve Myall van de Mirror die met foto’s en een video verslag doet van zijn culinaire avontuur.

Foto: Gory Gourmet