Frans van Rooij: ‘Ontwikkeling ProFri op schema’

ProFri ligt volgens initiatiefnemer Frans van Rooij op koers. De nieuwe vakvereniging voor friturende ondernemers denkt voor het eind van de zomer tweehonderd leden te hebben. ‘Alle winnaars van de Cafetaria Top 100 hebben we al mogen verwelkomen.’

001_food-image-1042992.jpeg

Initiatiefnemer Frans van Rooij vertelt aan Out of Home Shops dat de nieuwe vakvereniging ProFri voor het eind van de zomer tweehonderd leden denkt te hebben en daarmee op koers ligt om voor 2013 vijfhonderd leden te mogen verwelkomen.

Van Rooij meldt in het artikel in gesprek te zijn met enkele formulehuizen en goede hoop te hebben dat deze zich eveneens bij de vakvereniging aansluiten. Behalve kwantiteit is het voor hem echter minstens zo belangrijk wie lid worden.

De initiatiefnemer vertelt dat alle winnaars van de Cafetaria Top 100 van Snackkoerier zich al hebben aangesloten. Volgens Van Rooij allemaal topondernemers waarvan een hoop te leren valt.

Aanvankelijk waren ondernemers wat terughoudend, omdat er mogelijk ook concurrenten zijn verbonden, aldus Van Rooij. Van concurrentie binnen de vakvereniging is echter helemaal geen sprake, zo meldt hij. Zijn ambitie is om ‘de totale frituurbranche beter te positioneren door friet en snacks beter in een positief daglicht te zetten’.