Gemeentebestuur op zoek naar beste frituur

Gouden Frietje in Genk

Vanaf begin april tot en met 31 mei kunnen Genkenaren per sms stemmen op hun favoriete frituur. Vervolgens wordt de top drie anoniem bezocht door een vijfkoppige jury. De jury bestaat uit drie horecakenners en twee ‘typische’ Genkenaren, zegt de speciale horecacoach van de gemeente, David Hubery, in de krant Het Nieuwsblad.

De winnaar mag zich voor minimaal een jaar de beste frituur van Genk noemen en krijgt een kunstwerk van Genks kunstenares Gilberte Claes. Deze gouden friettroffee heeft een waarde van 750 euro.

Na verschillende acties voor de rijke multiculturele keuken in de stad, zoals een verkiezing van de beste kebabzaak (Gouden Kebab), werd het tijd om iets voor de eigen Vlaamse keuken te doen, meende het stadsbestuur.

De Genkse frituristen zijn enthousiast over de wedstrijd hoewel ze ook hun kantekeningen plaatsen. In eerste instantie gaat het erom wie het beste zijn klanten kan mobiliseren, zegt een van de uitbaters. Pas daarna, wordt bij de laatste drie beoordeeld, welke frituur de beste is.

Frituriste Daisy Reyskens zegt in Het Nieuwsblad dat ze het label al heeft. Ze is de uitbater van friture ’t Gouden Frietje.

dinsdag 10 april 2012, Foto: Google Streetview, Ron Jansen