Grootste McDonald’s tijdens Olympische Spelen

Het Olympic Park krijgt tijdens de Olympische Spelen in Londen het grootste McDonald’s-restaurant ter wereld. Het gaat om een restaurant met twee verdiepingen en er is plaats voor 1500 gasten.

001_food-image-1019333.jpeg

McDonald’s is sinds 1976 één van de hoofdsponsors van de Olympische Spelen en opent tijdens de Zomerspelen in Londen de grootste locatie ter wereld. Express.be schrijft op basis van een bericht van Associated Press dat het gaat om een kathedraalachtig restaurant met twee verdiepingen waar plaats is voor 1500 gasten.

De fastfoodgigant heeft tijdens de Olympische Spelen vijf locaties, waaronder één in het atletendorp, en schat dat één op de tien bezoekers een van de McDonald’s-restaurants zal bezoeken.

Een woordvoerder van de Academy of Royal Medical Colleges plaatst vraagtekens bij de nadrukkelijke aanwezigheid van de fastdoodorganisatie. Is het niet triest dat een evenement waar de beste sportieve prestaties worden geleverd, wordt gesponsord door bedrijven als McDonald’s, Coca-Cola en Heineken, die alle bijdragen aan de problematiek van overgewicht en ongezond eten, vraagt zij zich af.