Hartaanval bij Heart Attack Grill

Hartaanval bij Heart Attack Grill

Uitbater John Basso dacht eerst dat een serveerster, die bij het restaurant als verpleegsters gekleed zijn, hem in de maling nam toen ze vertelde dat een van de gasten hevig zweette en lag te ‘shaken’. De rond veertigjarige man bleek echter wel degelijk een hartaanval t e hebben gekregen toen hij de megaburger verorberde.

The Heart Attack grill gaat prat op de reuzenhamburgers met bacon en kaas die soms over de 8000 kilocalorieën bevatten. De tent, waar het personeel als dokters en verpleegsters gekleed gaan, serveert frietjes die gebakken worden in dierlijk vet. Light-frisdranken staan niet op het menu en er worden zelfs (filterloze) sigaretten verkocht. Ze gaan er in het cult-restaurant bijkans prat op dat je jezelf een hartaanval kunt eten. Een voorbeeld: gasten die meer dan 160 kilo wegen mogen gratis eten.

De gast heeft het incident overleefd. Maar bijna een jaar geleden maakte het bedrijf al eens een slachtoffer toen de 29-jarige woordvoerder Blair River overleed. River had op dat moment een gewicht van 575 Amerikaanse ponden, zo’n 260 kilo.

donderdag 16 februari 2012, Ron Jansen