Het Middelpunt open na miljoeneninvestering

Het nieuwe pand van Het Middelpunt in Wezep is geopend. Willem en Jennie van der Weerd hebben op de plek van hun oude cafetaria een compleet nieuw CO2-neutraal fastfoodbedrijf met 350 zitplaatsen (inclusief terras) laten bouwen. De ondernemers investeerden 2 miljoen euro.

001_food-image-1038685.jpeg

Niet eerder werd in de cafetariabranche zo’n groot bedrag geïnvesteerd. Liefst 2 miljoen euro trokken Willem en Jennie van der Weerd uit voor de nieuwbouw van Snacksalon Het Middelpunt in Wezep.

Voor dat geld is een uitermate duurzaam bedrijf neergezet, dat CO2-neutraal is. Het gebouw is voorzien van de mondernste snufjes op energiegebied. De isolatiefactor is Rc5, waar 3 gebruikelijk is. De verlichting is energiezuinig. Koeling en verwarming, ook van machines, gebeurt met grondwater dat ook wordt gebruikt om toiletten door te spoelen. Electriciteit wordt op het dak opgewekt met zonnecellen.

De capaciteit van het nieuwe bedrijf is bijna verdubbeld. Binnen zijn tweehonderd zitplaatsen binnen en op het terras is plek voor 150 gasten. Over de investering maakt Van der Weerd zich geen zorgen. ‘Het is al rendabel met de omzet zoals we die met de oude zaak draaiden.’

Klik hier voor een fotoreportage van Het Middelpunt in Wezep.


Meer over Het Middelpunt in de volgende editie van Snackkoerier. Verschijningsdatum: 17 augustus.