Honderdste Subway in Nederland

De honderdste Subway van NederlandDe honderdste Subway van Nederland


De honderdste vestiging van Subway bevindt zich aan de Haagse Leyweg, tegenover de Hunkemöller in het voetgangersgebied.

100 cent korting
Alle gasten van Subway in Nederland krijgen 100 eurocent korting op een 15 cm of 30 cm sandwich op vertoon van een voucher. Deze is te downloaden via de website van Subway. De actie duurt tot 22 april.

‘De eerste Subway Nederland ging in 2000 open in Eindhoven. zegt Justin Goes, Area Development Manager. ‘Sindsdien komt ons groengele logo steeds vaker voor in het Nederlandse straatbeeld. Begin deze maand werd de eerste Nederlandse Subway Drive Thru geopend in Alkmaar.’

Submarine Sandwiches
De geschiedenis van Subway begint in 1965 in Amerika. In Bridgeport, Connecticut openen Fred Deluca, een 17-jarige student, en Peter Buck een broodjeszaak. Hun restaurant was gespecialiseerd in de langwerpige broodjes, die door Amerikanen ‘submarine sandwiches’ worden genoemd vanwege hun overeenkomsten met een onderzeeër. De Subway sandwiches waren algauw een begrip in Connecticut. In 1974 ging het bedrijf over tot franchising. Wereldwijd zijn er meer dan 36.000 vestigingen in 100 landen.

donderdag 22 maart 2012, Nathalie Bluiminck