Just Eat koopt Spaanse concurrent

Just-Eat, de onlinedienst voor het bestellen van afhaalmaaltijden, heeft SinDelantal.com overgenomen. SinDelantal.com was de grootste concurrent op de Spaanse markt. Door de overeenkomst krijgt JustEat.es er 1300 restaurants bij.

001_food-image-1080082.jpeg

Het bedrijf heeft het voornemen om het netwerk in 2012 te laten groeien tot meer dan 3000 bezorgrestaurants. Sindelantal.com is in 2010 opgericht door Evaristo Babé en Diego Ballesteros die bij het bedrijf blijven om toezicht te houden op de overdracht van restaurants en klanten aan Just Eat.

Ceo Klaus Nyengaard van Just-Eat over de overname: ‘Spanje is een belangrijk groeigebied voor ons en we zijn erg blij dat we onze positie als nummer 1 in de regio kunnen consolideren. Sindelantal.com is een bedrijf dat perfect aansluit op onze eigen waarden.’

De acquisitie van SinDelantal.com is de eerste na een financieringsronde van 40 miljoen euro in april, die geleid werd door Vitruvian Partners. Het volgt op een belangrijke herpositionering van het merk, die in het Verenigd Koninkrijk is gelanceerd met de slogan ‘Don’t Cook, Just Eat’, ondersteund door een bedrag van 5 miljoen euro. Naar verwachting wordt deze de komende maanden gelanceerd in de andere landen waar Just-Eat actief is.

Just-Eat is momenteel aanwezig in dertien landen, verspreid over vier continenten, en telt 20.000 aangesloten restaurants. In Nederland gaat het om ruim 3.000 aangesloten bezorgrestaurants.

Bron: APS/ANP