Luciano’s Wassenaar IJssalon van het Jaar

Luciano’s Wassenaar IJssalon van het Jaar

‘Dit is echt ongelooflijk’ reageert Blik geëmotioneerd van de spanning na de bekendmaking in het IJscentrum in Wageningen. ‘De afgelopen twee weken waren echt slopend vanwege het onaangekondigde mysteryguest-bezoek. Daardoor loop je op je tenen. Ik was iedere dag als eerste in de zaak en als laatste weg. Je wilt immers dat alles tiptop in orde is.’

De verkiezing IJssalon van het Jaar kende dit jaar een nieuwe opzet. Na de beurs IJsvak bleven vijf genomineerde ijssalons over die de hoogste score behaalden in de combinatiewedstrijd om De Gouden IJssspatel en Gouden IJscreatie. Naast de nummer een, twee en drie waren dat Van der Poel IJs in Hengelo en De Parel in Putten. De vijf genomineerden hebben zowel een hygiënecontrole ondergaan als een mysteryguest-bezoek gehad. De resultaten werden opgeteld bij de scores van de wedstrijden om De Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Blok scoorde bij de wedstrijden het hoogst en werd daardoor tijdens de beurs IJsvak al uitgeroepen tot IJsvakman van het jaar.

Luc en Angelique Blok ontvingen de beker uit handen van de winnaars van verleden jaar, Marcel en Marjo Janssen van ijssalon Florence in Nederweert.
De andere vier genomineerden zijn IJscafé Holland uit Uden, IJssalon van der Poel uit Hengelo, Jo’s IJssalon uit Reuver en IJssalon de Parel uit Putten.

Sinds dit jaar heeft de IJssalon van het jaar verkiezing een nieuwe opzet. In de uiteindelijke berekening worden de punten behaald met de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie meegerekend, maar de ijssalons worden begin maart ook bezocht door een hygiëneteam en een mysteryshopper om tot een totaaloordeel te komen. De winnaar daarvan wordt op 19 maart bekend gemaakt.

dinsdag 20 maart 2012, Ron Jansen