Maaltijdbezorgers gaan strijd aan tegen overvallen

Maaltijdbezorgers Domino’s Pizza, New York Pizza, Sparerib Express en de Bezorgbeer hebben samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Kennemerland en de Minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, de handen ineen geslagen om de strijd aan te gaan tegen overvallen.

001_food-image-1083706.jpeg

Om het aantal overvallen terug te dringen krijgen alle vestigingen van Domino’s Pizza, New York Pizza, Sparerib Express en de Bezorgbeer dit najaar een veiligheidsscan. Bovendien is afgesproken dat alle medewerkers van deze ketens meedoen aan de overvalpreventietrainingen van RPC Kennemerland. Verder zal het gebruik van pinapparatuur worden gestimuleerd en doen de ketens mee aan de actie straatwijs. Doel van deze actie is de bezorgers bewust te maken hoe een overval te voorkomen.

Om de aanpak van overvallen extra onder de aandacht van de ondernemers  te brengen is gisteren in Haarlem een regionale bijeenkomst gehouden in de strijd tegen criminaliteit. Ondernemers konden hier vier workshops volgen over overvallen. Ze konden kennismaken met de werkwijze van politie, in gesprek gaan met een slachtoffer van een overval, leren welke preventieve maatregelen ze kunnen nemen en als het toch gebeurt .. hoe ze met een overval moeten omgaan en de schade kunnen beperken.