Mars protesteert tegen gefrituurde Mars

In Engeland en Schotland is het al jaren populair om als ‘toetje’ een gefrituurde Mars te eten. Het gerecht staat bij veel fish chips zaken op het menu. Mars keert zich nu ineens tegen deze traditie.

001_food-image-1062982.jpeg

Al zo’n twintig jaar worden er Marsen door een batter gehaald, waar normaal de vis doorgaat, en gefrituurd bij de fishchips zaken. Volgens de website www.scotsman.com wonen de uitvinders van de ‘deep-fried Mars bar’ in Stonehaven, vlak bij Aberdeen. Twintig jaar geleden vroeg een schooljongen in de Carron Fish Bar of zijn favoriete chocoladereep ook gefrituurd kon worden, meldt de website van de NOS. Vanwege dit jubileum wilde  uitbater Lorraine Watson er een regionaal beschermd product van maken. Vanwege het papierwerk gaf ze dit plan al snel op maar tot haar verrassing kreeg ze een brief van Mars.

Daarin stelde het concern eigenlijk niks te maken te willen hebben met deze ‘ongezonde’ praktijk. En dat ze juist hun best deden de reep minder ongezond te maken en dat dit door frituren teniet werd gedaan.  Ze verzoeken of Watson een waarschuwing op het menu wil zetten. Daarop moet komen te staan dat mars niks van doen heeft met het gefrituurde product, dat het zonder hun toestemming gebeurt.  Watson, die rond 150 gefrituurde Marsen per week verkoopt, stemt daar mee in. Ze wil de multinational geen reden geven om haar voor het gerecht te dagen.

foto: Flickr.com/photos/duncan