McDonald’s meldt calorieën op menuborden in VS

McDonald’s meldt sinds afgelopen maandag in alle vestigingen in de Verenigde Staten de hoeveelheid calorieën van gerechten op de menuborden. De keten loopt daarmee vooruit op wetgeving die mogelijk volgend jaar van kracht wordt.

001_food-image-1069571.jpeg

De calorie-informatie staat sinds maandag op de menuborden in de vestigingen van de hamburgerketen en ook op de borden bij de drive-thru. ‘We doen dit vrijwillig’, zegt Jan Fields, president van McDonald’s USA in een persbericht. ‘We denken dat het onze klanten helpt.’ De keten loopt daarmee vooruit op wetgeving die van kracht gaat worden doordat het Amerikaanse Hooggerechtshof groen licht gaf aan president Barack Obama.

In steden als  New York en Philadelphia moeten grote ketens al langer calorie-informatie verstrekken. Volgens Fields heeft dat geen invloed op datgene dat consumenten bestellen. ‘De menumix verandert niet maar we denken wel dat mensen zich ‘beter’ voelen als ze deze informatie krijgen.

De keten publiceerde tegelijkertijd voor het eerst een rapport over voedingswaarden en komt volgend jaar met producten die afgestemd zijn op Amerikaanse voedingsrichtlijnen. Ook krijgen de 750.000 medewerkers een e-training om betere informatie over voedingswaarden aan de gasten te kunnen geven.

Overigens is Amerika niet de enige plek waar calorie-informatie op d eborden staat. Op de menuborden in Groot-Brittannië, Zuid-Korea, en Australië is deze info ook al langer te vinden, volgend jaar volgt ook Zuid-Amerika.