Met mobiel betalen bij Starbucks

Starbucks maakt het mogelijk om in de Verenigde Staten met een mobiele telefoon te betalen. Het bedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met betaalapp Square.

001_food-image-1046041.jpeg

Square meldt dat er bij de start direct al bij 7000 vestigingen van de koffieketen mobiel kan worden betaald met de betaalapp van Square, die wel moet worden gekoppeld aan een creditcard. Deze app krijgt ook een update zodat via een zoekfunctie de Starbucksvestigingen waar mobiel is te  betalen makkelijk zijn te vinden, meldt Tweakers.net. Square maakt het ook mogelijk om een loyaliteitsprogramma op te zetten zodat gasten kunnen sparen. Ook kan het personeel in een winkel ‘zien’ wat een gast de vorige keren heeft besteld.
Overigens heeft Starbucks tegelijkertijd een belang in Square genomen dat is opgericht door Jack Dorsey, de bedenker van Twitter. De keten verwacht blijkbaar veel van de betaaldienst die onder meer de concurrentie aangaat met Google Wallet.  
Betalen met de mobiele telefoon neemt naar verwachting een grote vlucht nu steeds meer telefoons een Near  Field Chip (NFC) krijgen die de functie van een pinpas kan overnemen en die door een betaalterminal wordt uitgelezen.
Het blijft overigens ook mogelijk om te betalen met de eigen app van Strabucks. Maar dat is een debitcard waar de consument van te voren geld op moet storten.