Minder calorieën én meer genieten met zachte muziek

In restaurants met zachte muziek en verlichting wordt minder gegeten. Proefpersonen die uit eten gingen in een dergelijke omgeving, namen minder calorieën op én genoten meer van hun maaltijd, aldus een wetenschappelijk onderzoek.

001_food-image-1053838.jpeg

‘Wanneer we een fastfoodrestaurant een make-over gaven, stelden we vast dat zachtere muziek en verlichting ervoor zorgden dat de proefpersonen 175 calorieën minder opnamen én meer genoten van hun maaltijd’, citeert AD.nl onderzoeksleider Brian Wansink op basis van een publicatie in Science Daily.

Wansink is professor aan de Cornell University en stelde samen met zijn team vast dat muziek en licht geen effect hebben op wat mensen bestellen in een fastfoodrestaurant, maar wel op hoeveel ze ervan eten: 775 calorieën in plaats van 949. In dit geval 18 procent minder.

‘Onze resultaten suggereren dat we ons in een ontspannen omgeving sneller voldaan voelen en dat de consumptie daardoor daalt’, quote AD.nl Wansink. Op basis van deze resultaten gaat het dus niet op dat meer wordt gegeten in een ontspannen omgeving met bijvoorbeeld kaarslicht en achtergrondmuziek.