Nederlandse man gek op frikandel

AMSTERDAM – Meer dan de helft van de Nederlandse mannen noemt de frikandel zijn favoriete snack, volgens het Grote Snack Onderzoek van Panorama.

001_food-image-1017062.jpeg

Een marktonderzoeksbureau voerde het Grote Snack Onderzoek uit onder ruim 11.000 Nederlanders. Maar liefst 55 procent vindt de frikandel het lekkerst, gevolgd door de kroket (42 procent), schrijft nu.nl. Ook een broodje hamburger of een bamischijf zijn populair in de cafetaria, een vegetarische kroket scoort het laagst met 1 procent.

 

Sauzen

De Nederlandse man houdt niet van frites zonder saus, slechts 2 procent hoeft geen mayonaise of andere saus bij de friet. Favoriete sauzen zijn mayonaise (49 procent), satésaus (45 procent) en speciaal of oorlog (respectievelijk 30 en 28 procent). Hoewel veel frietzaken in Nederland ook een muur gevuld met snacks hebben, haalt 50 procent van de mannen daar nooit iets uit.


Bestellen

De Nederlandse man laat zijn eten niet vaak bezorgen. Slechts 4 procent bestelt meerdere keren per week. Als ze laten bezorgen is pizza bij 62 procent van de mannen favoriet. Indonesisch valt het minst in de smaak, met slechts 2 procent.