November maand van de frites in Brussel

Brussel houdt in november een maand van de friet. Op het vliegveld, stations, kruispunten en bij toeristenbureaus worden puntzakken uitgedeeld die door deelnemende frituren voor een euro worden gevuld. 001_food-image-1093024.jpeg

Om de Brusselse frieten te promoten, worden vooral de makers ervan in de schijnwerpers geplaatst, meldt Knack.be. Dat het nodig is blijkt uit een korte reportage van de NOS. Daar zegt een friturist dat het door de crisis niet goed gaat met de Brusselse frituren. ‘De mensen eten vaker een kaal frietje, zonder saus’, zegt hij.

Frituristen spelen vaak in een belangrijke rol in de buurt en maken deel uit van het cultureel erfgoed, vindt toeristenbureau  VisitBrussels. Die houden daarom een maand van de friet in de Belgische hoofdstad.  Van 1 november tot 4 december worden in stations, het vliegveld en  op kruispunten en in de informatiepunten van Visit Brussels lege frietzakjes uitgedeeld die zijn getooid met de kleuren van de website ‘Brusselicious’. De zakjes zijn voor €1 te vullen bij de deelnemende Brusselse frituren. Bovendien kunnen toeristen en Brusselaars hun favoriete frietkot kiezen op de website van Brusselicious.