Oprichter Johma-salades overleden

Johma oprichter Johan Schreur is op de leeftijd van 72 jaar thuis in Hengelo is overleden. Dat heeft de directie van Profish Food bekend gemaakt.

001_food-image-1020787.jpeg

Schreur werd op 11 juli 1939 geboren in Losser. Vanuit het slagersvak richtte Johan Schreur samen met zijn vrouw Gerrie in 1968 het bedrijf Johma op. In 1984 verkocht Schreur het succesvolle bedrijf verkocht aan Heinz.

Na de verkoop van Johma is Johan Schreur in 1986 gestart met het bedrijf Profood, gevestigd in Oldenzaal. Profood was de eerste producent van koelverse maaltijden in Nederland. Onder Profood is Zeevisgroothandel Siewertsen in 1987 overgenomen en werden de pijlen gericht op het ontwikkelen van voorverpakte visproducten. In 1991 waren deze producten voor het eerst te vinden in de Nederlandse supermarkt, horeca en institutionele markt.

In 1997 werd het bedrijf Profood verkocht aan Fano Fine Food en werd de focus gelegd op de verdere ontwikkeling van Siewertsen. Met een naamswijziging naar Profish en een verhuizing naar het Gelderse Twello was het bedrijf startklaar om onder leiding van zijn zoon Frank Schreur verdere uitbreiding in het retailkanaal door te zetten.

Johan Schreur laat zijn vrouw, twee kinderen en vijf kleinkinderen achter. ‘Met het overlijden van Johan Schreur op 9 mei 2012 nemen wij afscheid van een veelzijdige persoonlijkheid’, aldus het persbericht.