Politiek boos over gedwongen sluiting snackbar

De SP in Den Haag is boos op de gemeente van die stad omdat snackbar De Sport in het Zuiderpark op last van de gemeente haar deuren moet sluiten. De Sport moet wijken voor de bouw van een nieuwe sportcampus. Volgens de politieke partij treitert het stadsbestuur de ondernemer onnodig weg.

001_food-image-1020661.jpeg

Consumptietent De Sport moet plaats maken voor de nieuwe sportcampus. Deze moet komen op de plek van het oude ADO-stadion en moet topsport in Den Haag een impuls geven.

Maar volgens de SP is het onzeker of de voorziening er nog wel komt. ‘Het door de gemeente gereserveerde geld voor de aanleg is uit de begroting gehaald. Bovendien gaat het financieel slecht met woningcorporatie Vestia die zou investeren in het project.,’ aldus de SP.

SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei in een persverklaring: ‘Het is dus totale onzin dat de snackbar zou moeten wijken voor een onnodige, overbodige en onrealistische aanleg van een sportcampus. Nu de 40 miljoen hier niet meer voor gereserveerd is, wijst dit erop dat de Sportcampus helemaal niet meer aangelegd wordt. Het is daarom belachelijk dat de gemeente deze onderneming, die hier al ruim dertig jaar goede zaken doet, wegpest.’

Volgens de gemeente Den Haag zal in 2013 met de bouw van de sportcampus worden begonnen. De snackbar heeft per brief vernomen dat de zaak op 17 september 2012 dicht én weg moet zijn. Opruimen gebeurt op eigen kosten.