ProFri lidmaatschap dit jaar gratis en voortaan goedkoper

Wie zich nu inschrijft als lid van ProFri hoeft dit jaar geen contributie en geen inschrijfgeld te betalen. Ook is de hoogte van de contributie voor 2013 flink verlaagd. Bovendien is de eis dat leden in vloeibaar vet moeten frituren komen te vervallen.

001_food-image-1016488.jpeg

Lid worden van ProFri is dit jaar gratis,bovendien hoeft geen inschrijfgeld te worden betaald. Ook voor de toekomst is de contributie flink verlaagd, van €570 naar €175 per jaar. Bovendien zijn er honderden euro’s aan allerlei ledenkortingen te bemachtigen, meldt ProFri. ‘Wie nu nog ‘nee’ zegt tegen ProFri is een dief van zijn eigen portemonnee’, zegt Frans van Rooij, initiatiefnemer van de ProFri. Ook is d eis dat leden in vloeibaar vet moeten frituren komen te vervallen. ‘We sloten daarmee de helft van de ondernemers uit’, aldus Van Rooij.  De eis vloeibaar te frituren kan overigens  wel een rol spelen als bedrijven een keurmerk willen bemachtigen. ‘Daar moeten de leden zich in de toekomst over uitspreken’, aldus Van Rooij.

De Vereniging Professionele Frituurders kwam de vorige maand uit de startblokken met een bijeenkomst voor potentiële leden in Woerden. Hier bleek dat veel aanwezigen de prijs en de voorwaarden voor een lidmaatschap ervoeren als een grote hobbel. Hoewel zich meteen ettelijke tientallen ondernemers als lid inschreven, komt ProFri toch tegemoet aan de geluiden uit de branche. ‘Wij hebben goed geluisterd naar de aanwezigen en zijn meteen aan de slag gegaan om hun mening om te zetten in een nieuwe koers’,  vertelt Van Rooij. Wie zich nu inschrijft als lid, hoeft in 2012 geen contributie of inschrijfgeld te betalen.

In 2012 is het lidmaatschap van ProFri gratis, maar ook de ledenbijdrage voor de jaren daarna is drastisch naar beneden bijgesteld. Het lidmaatschap van ProFri kost voortaan 175 euro. Dat bedrag lag oorspronkelijk honderden euro’s hoger, omdat de vereniging ook zaken als een hygiënekeuring, een audit ter plekke en een mystery guestbezoek koppelde aan het lidmaatschap. ‘Daarvan zijn we nu helemaal afgestapt’, vertelt Van Rooij. ‘In 2013 zullen we dit wel facultatief invoeren voor ondernemers die een keurmerk willen bemachtigen.’