Schoolkinderen bakken frites

Kinderen van een klas van basisschool de Amersfoortse Scholen Vereniging hebben in het kader van hun project "België" een kijkje genomen in de keuken van Vlaams friteshuis "van Gogh". Ze wilden graag zien hoe het frites bakken in z'n werk gaat en daarna natuurlijk met z'n allen een patatje eten!

Voor openingstijd kwamen de aspirant fritesbakkers bij ons langs. Ze hadden er zin in! Onder begeleiding van de ouders hebben we de kinderen zelf een aardappel laten schillen met een dunschiller.
Deze aardappels hebben we tot frites gesneden. Tijdens het voorbakken van de frites hebben we de kinderen veilig op afstand gehouden en iets verteld over diverse sauzen en vragen van kinderen beantwoord. 
 

Van excursie mei 2010
 
Daarna hebben we de frites afgebakken en hebben de kids hun zelfgemaakte frites opgegeten en nog wat gedronken. 
Om de jonge fritesbakkers op weg te helpen kregen ze allemaal een zakje fritesaardappels, vorkjes en zakjes mee om thuis aan de slag te gaan. Het was een leuk uurtje! 

Ook iets voor jullie schoolklas? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Programma excursie

-10 uur ontvangst, fietsen stallen
-aardappels schillen
-kinderen kijken toe terwijl de aardappels gestift worden
-kinderen kunnen kijken naar het bakken
-uitleg aardappels, verschil met fabrieksfrites, proeven mayonaise en fritessaus
-afbakken van de frites
-zelfgemaakte frites eten
-uitdelen fritesaardappelen en patatzakjes
-11.00 afsluiten

Verder

  • De school zorgt voor voldoende begeleiding.
  • Vooraf inventariseren welke allergieën etc er zijn, dit doet de school. Onze mayo is lactose vrij.
  • Overigens bakken wij in plantaardig vet waar geen vleesproducten in gebakken worden. Dit voor evt religieuze kwesties. 
  • Toestemming voor het nemen van foto's