Snackbar ’t Haasje moet na 25 jaar pand uit

Snackbar ’t Haasje in Oegstgeest moet na 25 jaar het pand in Oegstgeest verlaten. Eigenaar Rob Heemskerk huurt zijn bedrijfsruimte van Lidl en deze heeft het huurcontract opgezegd omdat de supermarkt ten koste van de snackbar uit wil breiden.

001_food-image-1080951.jpeg

Snackbarondernemer Rob Heemskerk van ’t Haasje beseft dat de Lidl juridisch in haar recht staat door het huurcontract op te zeggen met als reden ‘dringend eigen gebruik.’ Wrok zit er bij de ondernemer richting gemeente. ‘De Lidl wil best praten over andere opties om uit te breiden zodat mijn bedrijf kan blijven bestaan. De gemeente gaat hier echter niet op in waardoor de supermarkt heeft besloten dan maar binnen het eigen pand te groeien,’ aldus Heemskerk tegen Snackkoerier. Naast ’t Haasje moet ook een kapsalon wijken voor de plannen van Lidl.

’t Haasje zit al 25 jaar op Het Boerhaaveplein in Oegstgeest. ‘We zijn onderdeel van deze buurt. Verhuizen kan niet zomaar. Ik zou niet weten waarheen. Het plein is net grondig verbouwd. We hebben die bouwput overleeft en dan nu dit.’

Als er niets gebeurt, moet Rob Heemskerk zijn pand in juli volgend jaar uit zijn. ‘Maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat de gemeente gaat praten met Lidl om een oplossing te zoeken. Ons bedrijf heeft ook een sociale functie hier in de wijk.’

Lidl heeft volgens Heemskerk laten weten dat zij nog altijd bereid zijn om te praten over uitbreidingsplannen waarbij de kleine ondernemers hun zaak kunnen behouden. ‘Daarvoor is wel medewerking van de gemeente nodig’, aldus Heemskerk. De gemeente Oegstgeest lijkt daar anders over te denken, zo blijkt uit een publicatie van het Leidsch Dagblad.

Eén reactie op “Snackbar ’t Haasje moet na 25 jaar pand uit”