Van Gogh’ frites de beste van Nederland

Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort heeft de beste frites van Nederland, blijkt uit de AD-fritestest 2012 van het Algemeen Dagblad. Eigenaar Arn Zuyderduin: ‘Ik ben er echt heel blij mee, dit is een stuk erkenning.’

001_food-image-1020800.jpeg

De feestelijke uitreiking vindt vanochtend rond 11.00 uur plaats, dan komt de hoofdredacteur van het AD de prijs overhandigen. ‘Ik moet zeggen dat ik wel last heb van een gezonde spanning, maar ik heb er ook heel veel zin in.’ Om te vieren dat hij een tien kreeg van de jury, heeft Zuyderduin zijn zaak aan de Langestraat helemaal versierd en geeft hij korting op zijn verse, zelf gesneden frites. Tussen 12.00 en 16.00 uur kost een portie frites een euro.

Het Algemeen Dagblad houdt de fritestest dit jaar voor het eerst. Een consumentenpanel van het Centrum Smaakonderzoek te Wageningen beoordeelde de frites op geur, uiterlijk, krokantheid buitenkant, zachtheid binnenkant en de smaak. In een laboratorium werd de kwaliteit van de gebruikte olie, de hoeveelheid vet en het zoutgehalte van de frites onderzocht.