Wedstrijd om lekkerste kroket van Nederland

Foodvalley, de regio rond Wageningen, is op zoek naar de lekkerste kroket van Nederland. Young professionals, hobbykoks en beroepskoks strijden in de wedstrijd ‘De beste kroket van Nederland’ om deze titel.

001_food-image-1063543.jpeg

Zaterdag 29 september kunnen deelnemers hun zelfgemaakte kroketten laten beoordelen door een professionele vakjury, bestaande uit tv-kok Mathijs Vrieze, meesterkok Toine Smulders, snackjournalist Ubel Zuiderveld en krokettenproducent Dik Zeldenrijk. De deelnemers maken kans op een plaats in de finale op 6 oktober, tijdens Ede Smakelijk en de publieksdag van Kennisfestival Food4you in Wageningen. De winnende kroket wordt in productie genomen.

Voorronde

De uitdaging aan de deelnemers van de wedstrijd: maak een kroket met ingrediënten afkomstig uit de FoodValley, het gebied rond Ede. Iedereen kan meedoen: koks in opleiding, koks met jarenlange ervaring of gewoon mensen die het leuk vinden om te koken. Er zijn drie categorieën: young professionals, hobbykoks en beroepskoks. Tijdens de voorronde op zaterdag 29 september strijden de deelnemers om de eerste plek in hun categorie. Er wordt gebakken in de nieuwe keuken van het Groenhorst College in Ede.

Finale

Op zaterdag 6 oktober worden de drie winnende kroketten van de voorronde geproefd en beoordeeld door de bezoekers van kennisfestival Food4You in Wageningen en smaakfestival Ede Smakelijk in Ede. Duizenden mensen komen in Ede en Wageningen bij elkaar om gezonde voeding te proeven en de wetenschap daarachter te ontdekken. Als klap op de vuurpijl worden aan het eind van de dag de stemmen van het publiek bij elkaar opgeteld en bekend gemaakt wie de beste FoodValley kroket van Nederland heeft gemaakt. Zeldenrijk Snacks neemt de winnende FoodValley kroket in productie.

FoodValley

Regio FoodValley is bekend door haar kennis en toepassingen op het gebied van Food. Het is een samenwerkingsverband van acht gemeenten met samen 330.000 inwoners. De ambitie van FoodValley is om de regio ontwikkelen tot hét agrofoodcentrum van Europa, de internationale topregio voor kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding. Een lekkere, gezonde kroket met ingrediënten uit de acht gemeenten van de FoodValley past goed bij deze ambitie.

Meer informatie

Voor meer informatie over deelname, het evenement en de kroket: www.debestekroketvannederland.nl