Wereldprimeur: McNoodles in Oostenrijk

McDonald’s heeft vanaf morgen in Oostenrijk twee noedelgerechten op de menukaart staan. Daarmee heeft Oostenrijk een wereldprimeur, het is voor het eerst dat de hamburgerketen het Aziatische gerecht op de kaart zet.

001_food-image-1069385.jpeg

Noedelgerechten worden steeds populairder als lunch, avondeten en als snack, signaleerde McDonald’s in Oostenrijk. Reden voor de keten om twee varianten van een noedelgerecht onder de naam McNoodles op de kaart te zetten. De twee miegerechten bevatten verse groenten, kippenvlees en worden naar keuze geserveerd met een zoetzure- of currysaus en een frisse salade.

De noedels en sausen komen uit Thailand. De noedels worden vers gekookt in de restaurants. De ontwikkeling van de gerechten nam ongeveer anderhalf jaar in beslag.  De smaak is Aziatisch geïnspireerd maar naar de Oostenrijkse smaakwensen vertaald door de Oostenrijkse topkok, en tegenwoordig franchisenemer van McDonald’s, Gerhard Fuchs.

Vooralsnog komen de schotels in een twee tot drie maanden durende test op het menu in alle Oostenrijkse restaurants. De test wordt tot in Amerika met argusogen gevolgd. Al d test succesvol is wordt deze waarschijnlijk snel naar andere landen uitgebreid.

De gerechten, die afgelopen maandag tijdens een vip-party met bekende Oostenrijkers werden geïntroduceerd,  worden vanaf volgende week op tv gepromoot door ’DJ Ötzi’ Gerry Friedle die bekend is van het feestnummer ‘Anton aus Tirol’.

McDonald’s in Oostenrijk noemt zichzelf ‘innovatieleider’ en wijst daarbij naar eerdere introducties, zoals salades, wraps, McCafé en ontbijtproducten. ‘Onze gasten willen telkens wat anders en weten onze innovaties op waarde te schatten’, stelt operationeel directeur Andreas Schwerla in een persbericht.